Äiti lomailee - lomaile sinäkin!

Olen sitä mieltä, että vanhemmat tarvitsevat yhteistä aikaa - siis omaa yhteistä aikaa ilman lapsia. Tai ainakin minä tarvitsen meillä vanhemmat tarvitsevat.

Kaikilla ei tietenkään ole omia tai appivanhempia, jotka haluavat tai pystyvät ottamaan lapsen hoitoon useammaksi päiväksi. Tai omia sisaruksia tai ystäviä, joille voisi hyvällä omalla tunnolla lykätä taaperon muutamaksi yöksi. Kannattaa kuitenkin muistaa esim. MLL:n lapsenvahtipalvelu. Jos ei pääsee Kööpenhaminaan hotellilomalle, voi lähteä ainakin leffaan ja ulos syömään. Tai vaikka pelaamaan räsypokkaa kodin kellariin ilman, että joku keskeyttää.

Luin joskus joltain bebe-aiheiselta keskustelupalstalta maailman typerimmän vanhempien matkustamissäännön. Sen mukaan lapsi voi viettää  ikävuosiaan vastaavan määrän öitä pois vanhempiensa luota. Siis yksivuotiaana yhden yön, ekaluokkalaisena korkeintaan viikon. Jos tuota sääntöä on uskominen, tenavamme olisi jo nyt psykiatrin vastaanotolla. Meillä nimittäin aloitettiin lapsen yökyläilyt anopin luokse lapsen ollessa neljä kuukautta.

Minulla onkin paljon parempi sääntö tähän: minkä nuorena aloittaa, sen vanhempana tekee mielellään!

Ja nyt pakkaan matkalaukun ja lähden kotia kohti. Hyvillä mielin.

Tunnisteet: ,