Vietin viime lauantaina vapaailtaa. Se oli ihanaa. Lauantai-iltana mieheni työnantaja, vuoristo-oppaita työllistävä matkatoimisto, järjesti ...

Äidin vapaailta - nännännäänänännäänää

3.10.11 Satu Kommentteja: 8

Vietin viime lauantaina vapaailtaa. Se oli ihanaa. Lauantai-iltana mieheni työnantaja, vuoristo-oppaita työllistävä matkatoimisto, järjesti järkyttävästä viinan määrästä tunnetut vuosibileensä. Arvatkaa mitä? En mennyt. Koska minulla oli yksi vapaailta, en halunnut olla muistamatta siitä mitään. En myöskään halunnut pilata yhtä lapsetonta aamua sillä, että herään kissanpissaa suussa ja ripsarit poskella. Niinpä mies lähti bileisiin ja minä lähdin tekemään juuri sitä, mikä tuntui parhaalta. Menin teatteriin.

Rakastan teattereissa käymistä. Minua alkaa aina teatteriin saapuessa vähän itkettää. On jotenkin niin liikuttavaa, että  näyttelijät ovat tulleet sinne ihan minua varten esiintymään. Että mä ja noi muut täällä tuijotetaan, ja yhdet riehuu lavalla, tekee ihan tosissaan parastaan ja koittaa olla unohtamatta vuorosanoja.

Näin se ilta meni:

[caption id="attachment_2185" align="alignleft" width="300" caption="Ensin lasillinen valkkaria kotona. On niin hiljaista, että melkein korviin koskee."][/caption]

[caption id="attachment_2186" align="alignnone" width="300" caption="Kävin katsomassa ranskalaisen Yasmina Rezan Taide-näytelmän Islannin version. Lavalla olivat Islannin kolme suosituinta näyttelijää (tuttuja islantilaisleffoista: Hilmir Snaer / 101 Reykjavik, Baltasar Kormákur / Kaikkeuden enkelit ja Ingvar E. Sigurðsson / näyttelee about kaikissa islantilaisleffoissa) (Kuva: Islannin kansallisteatteri)"][/caption]

[caption id="attachment_2187" align="alignleft" width="300" caption="Näytelmän jälkeen (tajusin dialogista 80 %, kättelin itseäni) kävin ostamassa pannukakkuja kioskista."][/caption]

[caption id="attachment_2188" align="alignnone" width="300" caption="Ai mikä terveellinen ruokavalio, ajattelin, ja ostin kioskista mukaan noin kilon painoisen leivän. Ja sitten nukuin 10 tuntia putkeen."][/caption]

PS. Jos Islanti-asiat kiinnostavat, julkaisin juuri islantilaiskirjailija Yrsa Sigurdardottirin haastattelun Mondo-lehden blogissani. Juttuun pääse tästä.

8 kommenttia:

 1. Mmm, testasin tuollaista Nonnabitin jättileipää kesällä, ja se oli kyllä melkoista herkkua! Tässähän tulee nälkä. :P

  Kuulostaa siltä, että sulla oli onnistunut vapaailta! Mites miehen bileet menivät, oliko hänellä yhtä sivistynyt meininki kuin sulla? ;)

  VastaaPoista
 2. Asiaa. Juhliminen on yliarvostettua ja nukkuminen aliarvostettua.

  VastaaPoista
 3. salamatkustaja10/04/2011 10:34 ap.

  Kurjenkello, oi kyllä! Nonnabiti on parhautta. Subway on ihan paperia sen rinnalla :)

  Ti, näin mäkin kelasin - ja kannatti. Mies nimittäin könysi kotiin aamuyöllä ja näytti aika ressukalta popsiessaan päänsärkylääkettä samaan aikaan kun mä lähdin sunnuntaiaamuna juoksulenkille, hehe.

  VastaaPoista
 4. Minä pistin lauantaina ranttaliksi ja lapsen mentyä nukkumaan katsoin miehen kanssa elokuvaa ja join kokonaista kaksi siideriä. Rivakkaan tahtiin, kävi ilmi, kun tunsin itseni ihan humalaiseksi ja mietin että niin mikähän tässä touhussa oli se hauska osio... (Varmaankin se, että yleensä nousuhumalaan liittyvät ystävät ja yleinen ilonpito.)

  VastaaPoista
 5. Ah, ihanan kuuloinen ilta! Mä nautin lapsettomina hetkinä niin täysin siitä, että voi elää hetken lähes kellotta. Niinkun että jollain ei KO-KO-A-JAN ole nälkä, uni, pissahätä, kakkahätä, jano tai mikään vitun muukaan. Voi elää hetken ihan itselleen, jättää syömättä jos tykkää ja nukkua niin paljon kun jaksaa! Ai että. Mäkin haluun teatteriin..

  VastaaPoista
 6. Aaaa Dorit, tuota ajattelin yksi päivä kun olin yksin kotona. Ei helvetti tarvi miettiä milloin yksi on käynyt pissalla, voiko lähtee ulos kun kohta pitää syödä ja helvetti kun koko aika pitää olla jotain ruokaa jossain ajatuksessa tai sitten käydä kaupassa (henkilökohtainen helvetti). Saa maata sohvalla ja syödä tasan sen yhden leivän ja ehkä keittää kahvit ja ihan vitun sama onko lounas klo 11.30 vai 15 vai onko ollenkaan.
  Minusta äitiyspakkauksessa pitäis olla hotellilahjakortti tai kaksi.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, loistavasta blogista joka aina jaksaa piristää mun päivääni.
  Oma-aika on todella tärkeetä ja se kahdenkeskeinen aika aviosiipan kanssa myös. Sitä osaa arvostaa vasta sitten kun on niitä naperoita 24h/7!
  EI voi tehdä sitä kaikkea mitä aikaan ennen lapsia pystyi tekemään, menemään ja tulemaan ihan niin kuin tykkäsi. Syömään kun siltä tuntui tai olla syömättä. Nyt on huolehdittava niin monesta asiasta jälkikasvun eteen, mutta meillä äideilläkin on lupa väsyä ja ottaa sitä omaa lomaa, jotta taas jaksetaan! Tsemppiä meille äideille ja voimia arkeen!

  VastaaPoista
 8. Borislav Yanko3/18/2014 2:46 ip.

  Hyviä uutisia niille, jotka ovat etsineet lainaa, koska asettua osastoilla, järjestää pienyritysten itselle tai vain etsivät henkilökohtainen laina? ongelma on ratkaistu tässä tulevat vain pystyy ja aito yritys, joka on valmis lopettamaan taloudellisia ongelmia, tarjoamme kaikenlaisia ​​lainan korko 3% ja saada lisää tietoa siitä, miten hankkia laina pääsette meidän yritys sähköpostitse (genuineloanservices@outlook.com)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?