Juurihoito ilman kivunlievitystä?

Tuli taas lempiaihe mieleen, kun luin Rönsyn juttua "Jos miehillä olisi menkat" ja siihen liittyvää kommenttiketjua.

Olen itsekäs törkimys, joka ei ole vieläkään päässyt yli siitä, että minut huijatiin luomusynnyttämään. Siksi ajattelin nyt avautua tästä aiheesta vielä kerran.

Olen aivan varma, että jos miehet, jotka ovat historiallisesti katsoen toimineet lääketieteen parissa paljon naisia pidempään, joutuisivat pusertamaan palliensa välistä jotain kolme kiloa painavaa ja suhteellisen paksua, epiduraali-kriittisiä päänavauksia tehtäisiin huomattavasti vähemmän.

For real: Kuka haluaa kitarisaleikkauksen ilman puudutusta? Juurihoito ja kivunlievitykseen suullinen ilokaasua? Otsaan tulleen haavan tikkaaminen ilman paikallispuudutusta? Polven tähystysleikkaus, ja kivunhallintaan joku saatanan muovipallo, jota voi puristella, jotta kipu tuntusi kädessä eikä polvessa. (doh)

"Epiduraali voi vahingoittaa sikiötä ja äitiä." No voihan sinne hammaslääkärin tuoliinkin kuolla, jos kipulääkettä annetaan liikaa tai potilas sattuukin olemaan lääkkeelle allerginen. Ehdotetaanko juurihoitoa silti aina ilman kipulääkettä? Että jos tehtäisiinkin tämä toimenpide sillä tavalla nätisti ja hiljaa, ilman mitään rumia piikkejä, vähän päähierontaa, sytytetään pari kynttilää ja laitetaan Santana soimaan. Ei saatana.

Tunnisteet: ,