Hei homojen lapset

Mä olen törkeän rajoittunut hetero. Tajusin nimittäin, että en henkilökohtaisesti tunne yhtäkään homo- tai lesboparia, joilla on lapsia. Tai lapsia, joilla on kaksi äitiä tai kaksi isää. En myöskään tunne ketään aikuista, joka olisi kasvanut lapsuutensa sateenkaariperheessä.

Ennen kuin joku homoaktivisti tulee pieksemään mut, haluan sanoa, että en väitä, että perhe-elämä sateenkariperheessä olisi jotenkin erilaista kuin tällaisessa väsyneiden heteroiden perheessä. Samat yövalvomiset, paskavaipat ja puuhelmet nenässä.

Mä vaan en tiedä, kun en tunne ketään.

Otetaan esimerkki. Mä en osaa olla vieraiden lasten kanssa. Pelkään jo nyt sitä, kun meillä alkaa muutaman vuoden kuluttua lappaa kaikkia lapsen kavereita. En osaa sanoa  mitään järkevää. Ehkä kysyisin, missä te asutte tai mikä sun isän tai äidin nimi on. Jos lapsi kasvaa kahden äidin kanssa, niin ahistaako tuo mun kysymys lapsen isän nimestä skidiä? Kokeeko homojen lapset jotenkin hankalina tuollaiset omaan perheeseen liittyvät kysymykset? Enhän mä edes tiedä, kuka on yksinhuoltaja-, hetero- tai homoperheestä lähtöisin. Välillä tuntuu, etten tajua mistään yhtään mitään.

t. yks tylsä hetero

PS. Tarkennuksena vielä, että mä en halua tästä mitään adoptiokeskustelua tai YLEn homoiltaa. Mua kiinnostaa nimenomaan nuo arkiset kokemukset.

Tunnisteet: