Katsokaa nyt hyvät ihmiset, ettette nai vuoristo-opasta. Tämän olen oppinut omastani: 1. Mies on kaikki kesät poissa kotoa. Kamoon - kuka...

10 syytä, miksi ei kannata mennä naimisiin vuoristo-oppaan kanssa

9.8.11 Satu Kommentteja: 31

Katsokaa nyt hyvät ihmiset, ettette nai vuoristo-opasta. Tämän olen oppinut omastani:

1. Mies on kaikki kesät poissa kotoa. Kamoon - kuka muu asuu koko saatanan kesän Vatnajökullilla? Mikä läppä.

2. Kun suunnittelemme yhteistä lomaa, ensimmäinen ajatus vuoristo-oppaalla yleensä on tämä: millaiset kiipeilymahdollisuudet siellä on?

3. Toinen ajatus on: voisikohan Skabbi, Elmeri, Jalmari, Einar, Svein tai joku muu kiipeilykollegoista tulla mukaan matkalle? (Mieheni, Skabbi ja Svein olivat viime vuonna kaksi viikkoa Norjassa kiipeilemässä. Se oli sekä Sveinin että mieheni häämatka - molempien vaimot vaan jäivät kotiin.)

4. Kodin kaikki varastotilat täyttyvät jäähakuista, kummallisista remmeistä, valjaista, köysipinoista, kiipeilykartoista, kalkkipusseista ja kaikennäköisistä klipeistä.  (Okei, mulla on paljon kirjoja, mutta kirjat sopivat olohuoneen hyllyyn vähän paremmin kuin kasa haisevia kiipeilykenkiä.)

5. Aina sattuu jotain. Viimeisen 1,5 vuoden aikana rakas mieheni on maannut sairaalassa katkenneen jalan takia. Molemmilla kerroilla eri jalka, tietysti.

6. Kun kesällä on hyvä ilma, ensimmäinen ajatus on: kiipeilemään!

7. Kun talvella on kirpeä pakkassää, ensimmäinen ajautus on: jääkiipeilemään!

8. Kun syksyllä ja keväällä on kehno ilma ja ulkona sataa vettä vaakasuoraan, ensimmäinen ajatus on: kiipeilysalille!

9. Yksi hyvä kirja maksaa 20 euroa. Yksi hyvä jäähakku maksaa 200 euroa. Vuoristo-oppaan palkka ja meikäläisen palkka eivät kuitenkaan noin niin kuin ihan korreloi menojen kanssa samaan tahtiin.

10. Onneksi mieheni tekee vuoristo-opas töiden ohella myös valokuvauskeikkoja. Kamerat, linssit ja muu sälä kun ovat niin pirun edullisia. Not.

Jotta totuudesta ei tule liian yksipuolinen, annetaan nyt ne kaksi hyvääkin syytä:

1. Kukaan muu ei ole tehnyt minua näin onnelliseksi.

2. Kun lapsi kasvaa, lapsi ja mies voivat lähteä kiipeilymatkalle yhdessä. Samaan aikaan minä luen alppihotellin terassilla kirjoja ja juon mojitoja.


31 kommenttia:

 1. Samaa mieltä! Aargh ja vau! :D

  VastaaPoista
 2. Komee miäs, sama se vaikka aina ei olisikaan paikalla tai että kalut maksaa maltaita :)

  VastaaPoista
 3. No ymmärrän hyvin! Mun exä ja nykyinen molemmat oli/on tämän sarjan tyyppejä, tosin ei tee/tehnyt ammatikseen. Mutta käsittämättömän paljon sitä rahaa ja aikaa saa palamaan niihin vehkeisiin ja harrastuksiin! Ja nurkat on täynnä hakkuja (ex), rautoja (ex), vaatteita (ex ja nyk), suksia (ex ja nyk), surffilautoja (nyk), purjeita (nyk), märkäpukuja (nyk) ja golfvälineitä (nyk, tämän kesän uusi iloinen harrastus...) ja auto tietysti sen mukainen. Niin ja että sattuuko niissä aina jotain? No exä on exä siksi, koska hän menehtyi lumivyöryssä laskettelureissulla. R.i.p.

  Ja se matkustus. Varattiin halpamatka marraskuussa Venezuelaan, kun Lufthansalla oli pikku bugi systeemeissään, niin tokihan sinne lähtee myös yksi surffikaveri ja pari sukelluskaveria. Tosin nyk ei sukella, VIELÄ. Sen olen tiukasti kieltänyt. Sentään vaimokin saa lähteä tällä kertaa! ;)

  No tilitys päättyy, ihana rakkaani nykyinen aviomieheni, itse kiusaan häntä kahdella karvaisella koiralla jotka vie minua kaikki illat treeneihin :) Ja nyk on astmaatikko-atoopikko, että siitä sai!!! ;)

  VastaaPoista
 4. salamatkustaja8/10/2011 12:15 ip.

  Hahaa, kiitos "siskot" :D
  Komea on kyllä. Ja hyvätapainen ja tekee aina enemmän kotitöitä kuin minä. Ja stressaa siitä, kun joutuu olemaan töissä ja minä yksin himassa. En kuitenkaan haluaisi, että hän lopettaisi rakkaat harrastuksensa tai työnsä. Tiesin, mihin ryhdyin :)

  Niin, ja meillä ei onneksi vielä pyöri noita surffilautoja tai golf-settejä nurkissa - never say never.

  Maira, voi ei... Hirvittävä juttu tuo exäsi onnettomuus ja kuolema. Otan osaa. Mun mies on ollut läheltä piti -tilanteissa muutaman kerran (töissä ollessaan, kun jotkut asiakakat ovat "hölmöilleet"), ja olen kyllä aina sydän kurkussa jos mies on töissä/reissussa ja joku soittaa tuntemattomasta numerosta...

  Tuo Venezuelan matka kuulostaa aivan todella hienolta - sattuispa mullekin tuollainen bugi eteen lentoja surffatessa :)

  VastaaPoista
 5. Heh, pitäisköhän mun kirjoittaa samanlainen lista tanskalaisesta golfaavasta insinööristä :) Positiiviset puolet menee melkein kopionniksi: Mies ei tee kotitöitä mutta palkkasi siivoojan. Kaksosille ostetaan golf-setit aivan varmasti heti kun ne oppii kävelemään, jos ei jo ennen. Minä istun kirjan kanssa siellä golf-klubin terassilla ja juon bisseä (kun ei täällä Tanskassa mitään mojitoita kuitenkaan golfklubeilla väännetä).

  VastaaPoista
 6. UU mitä kuvia! Vau!

  VastaaPoista
 7. Haah. Nauroin ÄÄNEEN Skabbi, Elmeri, Jalmari, Einar ja Svein -kavereille. Saletisti keksit nuo nimet päästäsi...

  Naidessani tietokoneinsinörtin luulin tietysti saavani kotiin ilmaisen mikrotukihenkilön. Ärrrsyttävästi vastaus kaikkiin koneongelmiin on kuitenkin "ootko kokeillu käynnistää sitä uudelleen". No, ehkä mä siemailen mojitoa samalla kun mies asentaa uutta Windowsia? :D

  Hienot on kuvat kyllä!

  VastaaPoista
 8. Mimmi, aivan ehdottomasti pitäisi :D
  Siinähän on sitten golf-auto täynnä, jos kaksoset istuvat takana ja mies edessä mailojen kanssa?

  Elina, kitoooos, minustakin nämä on tosi hienoja. Ja onhan ihan hauskaa nähdä noita paikkoja, kun en itse päässyt paikalle *hehheeh*.

  ONIA, enkä edes keksinyt :D Aivan kuin nuo eivät riittäisi, meillä on täällä kavereina myös Gulli ja Palli. (Loogista kyllä, Palli ei osaa kiivetä, mutta Gulli nousee jonkun verran.)

  Tsemppiä sen windowsin kanssa; multa loppui it-tuen tarve, kun hankin Mäkin. Mutta radikaali vaihto voisi kyllä olla IT-miehellesi kova paikka, jos se on Windows-orientoitunut ;)

  VastaaPoista
 9. Heh, pitää kommentoida noista nimistä, meilläkin tutut Gulli ja Palli, mutta myös yksi Bimbi. Suomalaiset kaverit repeää niille aina, kiva selitellä että Gulli ja Bimbi meni sinne ja tänne... :D :D
  Mutta tosiaan hienoja kuvia!! Ja tärkeintähän on se että on onnellinen, eikös? ;)

  VastaaPoista
 10. Onneksi nuo kaksi positiivista asiaa olivat sen verran vahvoja, että ne varmaan kompensoi niitä negatiivisiä:-) Sun blogi on kyllä aivan mainio! Päivä alkoi taas hymyssä suin, kun luin kirjoituksesi:-)

  VastaaPoista
 11. Voi elämä, hyvä ettei lentäny aamukahvit näppikselle kuin luin Gullista ja Pallista. Juuri ja juuri ehdin nielaisemaan ja vielä pitämään suuni ettei muu perhe herännyt huutonauruun :-p
  Saadaanko me joskus lukea Gulli(ka)verin seikkailuista? :-D

  VastaaPoista
 12. Iso iso tsihihihihi ja mahtavia kuvia! Elämäntapaihmiset on oma lukunsa. Siinä tulee liiton kylkiäisinä yleensä kamat ja kaverit.

  Meillä inventoitiin varasto tässä pari kuukautta sitten ja välineitä löytyi noin 15 akviitisesti harrastettavaan lajiin (golf, sukellus, vaellus, jäätikkökiipeily, kalastus, kaikki mahdolliset pallopelit jne. . Meikäläisen rompetta riitti ehkä noin kolmeen lajiin.

  Hurjimpia hetkiä Tärpästikkeliä odottaessa oli miehen jäätikkövaellus Kebnekaiselle. Siinä ehti miettiä jo reilun viikon aikana yksinhuoltojakuviot kuntoon. Joten oletan, että sä olet kyllä saanut karaista itseäsi huolella.

  ONneksi isot plussat peittoaa miinukset ja voisihan se mies olla vaikkapa sikafarmari (tottuuko hajuun ikinä?) tai basisti (ei kai tarvi selittää).

  VastaaPoista
 13. AHAHAHAHAHAHAAAA, kuinka täällä voikin tulla aina näin hyvälle tuulelle! :D Sekä itse kirjoituksesta, että kommenteista!

  Miehesi ottaa upeita kuvia, olen aikaisemmistakin postauksista ihastellut!

  Nauti tuosta siivousavusta, meillä vastaava toiminta on vieras käsite. Perkeleen it-nörtti rumpali..

  VastaaPoista
 14. Taidan olla jossain kofeiinipöppyrässä, mutta en pääse yli sun mahtavasta vastauksestasi ONIAlle! Silmät vuotaa ja maha sattuu!! HAHAHAA!!

  VastaaPoista
 15. Piia, kyllä, tuo on aina hauskaa :D PS. Joko olet jakautunut?

  Pirpana, voi kiitos ihanasta kommentista! Joo, kyllä elämä jäähakkujen kanssa on ihanaa.

  St, aivan varmasti, odotan vain sopivaa tilaisuutta. Ja voit uskoa, kuinka onnellinen Gulli on, kun esittelen hänet suomalaisille ystävilleni...

  Mama M, hihi, joo ei tarvii selittää tuota basisti-asiaa. (Tapailin kerran yhtä basisitia.) Kun me olimme ostamassa asuntoa, yksi tärkeimpiä päätöskriteereitä olivat varastotilat. Sitä kamaa on tosiaan aivan helvetisti. Jos sen laittaisi joskus kaiken Huuto.nettiin, saisin varmaan tarpeeksi rahaa omakotitalon käsirahaan...

  Dorit, kiitoksia, kylläpä kommenttisi ilahdutti päivää. (Välitän myös kuvakehut!) Meillä mies oikeastaan itse nakitti itsensä siivoamaan. Mä olisin halunnut maksaa jollekin siivousfirmalle muutaman kympin kerran viikossa imuroinnista ja lattianpesusta. Miehen mielestä ajatus vieraasta siivoamassa meidän kämppää on aivan ylitsepääsemätön ja täysin järjetön. Niinpä hän lupasi tehdä sen itse. Tadaa :)

  VastaaPoista
 16. Kiitokset päivän piristyksestä ;).
  Tunnen pari ruotsalaista vuoristo-opasta...
  Meillä kotona sama ammatti ja yhteiset harrastukset (maastopyöräily, laskettelu, hiihto ja valokuvaus) helpottavat lomailua ja välineiden ostamista. Uusien lelujen hankkimista ei tarvitse kauheasti selitellä.

  Terveiset sinne Islantiin, olisi mukava päästä taas katsomaan mahtavia maisemia.

  VastaaPoista
 17. salamatkustaja8/11/2011 11:13 ap.

  Luimupupu, kiitoksia ihanista kiitoksista! Yhteiset harrastukset on tosi hyvä, ja etenkin loma-aikojen suunnittelua helpottava juttu. Mä yritin alkaa kiipeillä, mutt eihän siitä mitään tullut. Pelkään korkeita paikkoja jo 5 metrissä ja olen aina ihan pihalla sen varmistusköyden kanssa... Lopetin suosiolla ja päätin sen sijaan keskittyä horisontaaliseen etenemiseen eli vaeltamiseen. Se on upeaa.

  Ai niin, tuli vielä mieleen tuosta listauksestasi, että mieheni harrastaa siis myös maastopyöräilyä. Meillä on siis autotallissa ei tietenkään autoa vaan kolme pyörää ja kasa satuloita. OMG.

  Tervetuloa Islantiin, täällä on ihan sairaan hyviä maastopyöräreittejä (olen kuullut) :)

  VastaaPoista
 18. Vielä ollaan mahakkaana. Pitelen peukkuja pystyssä että päättäis tulla viikonloppuna, sit meillä on jo mummo suomesta lapsenvahtina ja muutenkin aika olis oikein ideaali. Mut katotaan vaan, niin käynnistykseen menee tämäkin jääräpää ;)

  VastaaPoista
 19. No niin, meillähän on ton kakkosen nimeäminen vielä vaiheessa, joten kiitos näistä. :D Mä en voi sietää laskettelua, joka taas on yksi miehen suurista intohimoista. Mut näen niin itseni Alpeille jossain paljussa likoamassa skumppalasi kädessä sillä aikaa, kun mies ja jälkeläiset paahtavat rinteessä. Sukellusharrastus on siitä kiva, että sen ansiosta oon saanut miehen matkustamaan myös lämpimiin paikkoihin.

  Meilläkin on kaikki kaapit ja kellarikomerot (2 kpl) täynnä erinäisiä harrastusvälineitä. Mies haaveilee autotallista, ei siksi että sinne saisi auton, vaan koska siellä voisi säilyttää moottoripyörää, fillaria ja muuta tärkeää. Crossimoottoripyöränsä se sentään möi pois, kun kahden vuoden aikana käyttökertoja tuli tasan kaksi. Se tuli itsekin siihen lopputulokseen, että olis tullut halvemmaks vaikka vuokrata helikopteri... Viime talvena sen oli pakko saada uudet vaelluskengät, koska siis eihän sitä koskaan tiedä, milloin pitää ihan ex tempore päästä vaeltamaan. Tähän mennessä niillä useamman sadan euroin klohmuilla on vaellettu kerran lähi-S-marketiin ja takas eli maks. 500 metriä. :D Mutta hei, luojan kiitos mies ei ole tipan tippaa kiinnostunut golfaamisesta, minkä mä henk.koht. lasken hyvin suureksi plussaksi!

  VastaaPoista
 20. Ja juu, komeita on kuvat, vaikkei niissä Gullia näykään! ;)

  VastaaPoista
 21. salamatkustaja8/12/2011 11:47 ap.

  Se ei siis halua tulla pois lämpimästä spasta, vaan aikoo näemmä kylpeä ihan tappiin saakka... Tsemppiä!

  VastaaPoista
 22. salamatkustaja8/12/2011 11:53 ap.

  Hups, ilman muuta, näistä nimistä riittäisi ainakin ristiäisvieraille yskittävää :)

  Ja jaan ajatuksesi golfista... Ja laskettelusta. Murtsikkahiihto menettelee, se on vähän kuin lenkillä käyntiä eli kunnon kohottamista ulkoilmassa. Mutta alas pyyhältäminen mäkeä on liikaa mun vatsalle. Snorklaaminen on kivaa, mutta ahtaiden ja pimeiden paikkojen pelkääjänä mä en uskalla sukeltaa; pelkään veden alle menemistä painavien kamojen kanssa.

  Ai niin, onhan siellä meidän "auto"tallissa vielä sukelluspullot ja lumilautakin. Voi jumalauta, nyt vasta mulle alkaa paljastua miehen tavaramäärän todellinen suuruus. En kyllä koe enää yhtään huonoa omatuntoa henk.koht. turhakkeestani iPadista. Se sentään mahtuu käsilaukkuun ja yöpöydän laatikkoon :)

  VastaaPoista
 23. Luin tän postauksen kolmannen kerran ja edelleen höhötän ääneen noille kavereille :D
  Meillä harrastetaan vaan kaikkia musavehkeitä. Erinäköistä soitinta ja vahvistinta ja pedaalia ja nippelisnappelia 1,5 v:lle näprättäväks. Meillä näyttää siis vastaavasti aina treenikämpältä (vaikka sellainenkin on, niin eihän se riitä).

  VastaaPoista
 24. Mun piti tulla vielä kommentoimaan asiaa joka jäi näistä intohimoammateista aikaisemmin sanomatta. Nimittäin se voi ilmetä myös niin, että kun vaimokkeelta menee lapsivesi ja mennään synnytyslaitokselle, herra toteaa että eihän tässä ole vielä mitään kiirettä. Herra tohtori jatkaa "mullahan on ihan hyvin aikaa lähteä tästä leikkaamaan", ja lähtee sitten leikkaamaan siihen pari kerrosta ylöspäin ja jättää vaimokkeen kieriskelemään jumppapallon päälle supistuksissa.

  Vaimokkeelta menee jossain vaiheessa hermot ja kipukin alkaa olla kohtuullinen, joten vaimoke soittaa sitten suoraan leikkaussaliin ja kiljuu puhelimeen vastaavalle hoitajalle (herra ei tietenkään vastaa, koska kädet on jossain mahasuolikanavan tai muun vastaavan uumenissa), että voisiko sen herra tohtorin nyt pikku hiljaa lähettää tänne alakertaan vaimokkeen tueksi. No kyllä se herra sieltä lopulta tulee kaapu veressä ja hymy naamalla toteamaan etteihän tässä ollut mitään hätää ja vauvakaan ei ole vielä syntynyt..

  Aiheesta on keskusteltu ja olen esittänyt vakaan toivomuksen, että tapahtuma ei toistu. Jottapa kutsumus voi toteutua monella tapaa..

  VastaaPoista
 25. salamatkustaja8/12/2011 9:53 ip.

  eskimolapsi, hehe, joo, kyllä ne muakin vielä jaksaa naurattaa... kuulostaa varmasti ihanalta, kun lapsi pääsee käsiksi rumpuihin :D

  VastaaPoista
 26. salamatkustaja8/12/2011 9:56 ip.

  Mama M, sun mies on siis lääkäri? (Eikä esim. lihanleikkaaja? :) ) Mainiota, että apu on lähellä (tai naapurisalissa) kun tarve tulee.

  Repeilin kyllä ihan hyvin tuolle stoorille - läsnä olevilla sairaalan työntekijöillä oli varmasti hauskaa, kun episodia kerrattiin kahvihuoneessa seuraavana päivänä.

  VastaaPoista
 27. Unohdin itsekin luetella maastopyöräilyn ja katupyöräkin tietysti vieras(lue romu)huoneesta löytyy

  VastaaPoista
 28. Meillä "hän" alkoi puhua että tarvitaan vaellussukset, asutaanhan kuitenkin Tampereen lähiössä. Mutta hei, kaksi runsaslumista talvea ja perus murtsikka-, telemark ja alppisukset ei enää riitä.. ;) sanoin EI.

  VastaaPoista
 29. Gulli, Palli ja Svein! Buahahaha...

  Kuvat on kyllä hienoja. Parin kohdalla huomasin ihan vallan pidättäväni hengitystä vaistomaisesti.

  VastaaPoista
 30. salamatkustaja8/18/2011 8:52 ip.

  Kiitos :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?