Kesämasennus

Olenkohan maailman ainoa ihminen, jota korpeaa kesän vietto? Otetaan esimerkkejä.

Keitän lapselle perunoita ja kalaa, itse syön voileivän. Naapurikorttelista leviävä grillauksen tuoksu ärsyttää. Harmittaa, kun puutarhamme on perunapelto, jossa ei voi viettää aikaa edes tuolissa istuen. Samaan aikaan naapurin perhe leikkaa onnellisen näköisenä pienen pihansa nurmikkoa. Kesälomanviettäjillä näyttäisi olevan kivaa - mökkeillään, luetaan kirjoja ja lojutaan puistossa. Jotkut onnekkaat (eli lapsettomat sinkut) ovat naamakirjan perusteella lähteneet kesäloman viettoon Balille ja Singaporeen. Kunpa nekin tulisivat saatana raskaaksi ja  saisivat hiivatulehduksen. Olen kateellinen ja myönnän sen.

Jopa lenkillä käyminen auringonpaisteessa vituttaa. Tulisi jo vesisade ja myrskytuuli. Sellaisina iltoina voi yksinään puskea kuuden kilsan lenkin ja tuntea tekevänsä jotain. Nyt tuolla ulkona juoksevat kaikki. Ja ne kaikki ovat kesälomalla.

Monissa seuraamissani blogeissa pidetään heinäkuu kesälomaa. Päivitystahti harvenee esimerkiksi veneilyn, mökkeilyn tai muun irtioton takia. Täällä taitaa käydä toisinpäin. Vaikka eipä täällä kyllä lukijoitakaan ole heinäkuussa näkynyt kuin puolet normaalista. Taitavat kaikki saatana olla kesälomalla.

Että helteistä  ja ihanaa kesää teille kaikille. Marraskuuta odotellessa.

Tunnisteet: