Päiväkotimaksut - Hotelliko tämä on?

Saimme paikan päiväkodista - WOHAA! Olen kirjoilla yliopistolla, ja yliopistolla on päiväkoti, joka on varattu opiskelijoiden lapsille. (Ai miten niin hain opiskeluoikeutta heti kun tajusin, että alle 2-vuotiaalle on muuten hankala saada päiväkotipaikkaa. Ehheehee. Suomalaisena oppii, onhan minulla jo vuosien kokemus HOASin, YTHSn ja Matkahuollon kuvioista.)

Kääpiö aloittaa päiväkodissa elokuussa. Laitos on vain alle 2-vuotiaille, eli vuoden kuluttua hän pääsee  aloittamaan kunnan päiväkodissa joka sijaitsee - tadaa - meidän naapuritalossa.

Kuultuani päiväkodin kuukasitaksasta mielessäni kävi, että nääpiön sijasta minä menen sinne päiväksi leikkimään, syömään ja lepäämään. Sehän on vähän kuin hotelli. Tai ainakin hinnat ovat kuten hotellissa:

Järkytyin. Siis jos päiväkoti maksaa puolet toisen vanhemman nettokuukausipalkasta (islantilaisen toimittajan nettokuukausipalkka on keskimäärin 1 300 €; alhainen eurosumma johtuu Islannin kruunun heikosta kurssista; viisi vuotta sitten nettopalkka olisi ollut euroiksi muutettuna noin 2 600), niin alle 2-vuotiaan lapsen vanhemman on rahallisesti  - työmatkat, työvaatteet, päiväkotimaksut jne. - aika turha mennä töihin.

Tipahdinko tynnyristä, eli ovatko tämänsuuruiset päiväkotitaksat tuttuja kaikille, siis myös Pohjoismaissa, jossa systeemiä pidetään yllä pääosin verorahoilla?

Tunnisteet: , ,