Saamarin hännystelijät

Tänään tuli postissa kiva yllätys. Paikallinen "Nestle Lastenruoat" lähetti  värikkään esitteen, jossa ystävällisesti kerrottiin, mitä kaikkea teidän nassikalle voi nyt alkaa syöttää, kun hän on täyttänyt 6 kk. Heräsi muutama ajatus.

- Ipana täytti puoli vuotta viime viikolla. Miten Nestle voi tietää, milloin meidän vauvamme on syntynyt? Kuka antoi luvan rekisteröidä meidät jonnekin Nestlen tietokantaan?

- Markkinointimateriaali näyttää harkitun vähän markkinointimateriaalilta. Myyntilärpäke on otsikoitu "Hyvä tietä lapsista ja lasten ruoasta". Ja lisätietoja saa webbiosoitteesta www.barnamatur.is. (Kävin muuten ihan vittuillakseni kokeilemassa www.lastenruoka.fi ja pääsin Danonen omistamille lastenruokasivuille.)

- Miksi jaksan höyrytä? Minua vituttaa tällainen suuren elintarvikejätin asiantuntijamateriaalin näköiseksi naamioitu aggressiivinen markkinointi, jonka jäljet näkyivät myös niissä kehitysmaiden kuolleissa vauvoissa.  Sanoin  tämän silläkin uhalla että  kuulostaisin "inisevältä tiedostajalta". Mutta tottahan nuo Nestlen Afrikka-seikkailut ovat. Kiinan maitojauheet kuuluu siihen samaan säkkiin. Mä en halua sellaista skeidaa meidän eteiseen. Soitan heti viikonlopun jälkeen Islannin Nestlelle ja kysyn mistä vitusta ne on kaivaneet meidän osoitteen. Ipana sinne tuskin on vielä osannut soittaa.

Tunnisteet: ,