Normisuhde

Haa, uusimmassa Vauva-lehdessä kysytään, onko lapsi muuttanut parisuhdettasi. Naistenlehtien, perhelehtien ja muiden vastaavien aikkareiden kansijuttujen retoriset kysymykset ja niihin "32 + 5 vastausta" eivät nyt ylensäkään ole mitään rakettitiedettä. Mutta näin vastikään lapsen saaneena tuo Vauva-lehden kysymys alkoi naurattaa. Anteeksi hohotuttaa.

Siis miten niin muuttanut?

- Me ollaan aina tykätty herätä noin viisi kertaa keskellä yötä.

- Olemme aina puhuneet useita kertoja päivässä kakasta, sen koostumuksesta ja ihmetelleet rähmivää silmää.

- Meistä on aina ollut kivaa herätä joka aamu viimeistään seitsemältä - myös viikonloppuisin ja krapulassa. (Paitsi enää mulla ei ole krapulaa, koska en missään vaiheessa ehdi juoda itseäni känniin, sillä sammun jo pelkästä väsymyksestä.)

- Meillä on aina kestänyt tuhottomasti aikaa lähteä jonnekin. Yleensä lähteminen on aina kestänyt enemmän kuin se itse asia, johon on lähdetty. Kahvit naapurikuppilassa vie noin 15 minuuttia. Vauvan pakkaaminen, vaipan vaihto, rattaiden valmistelu, taas uudestaan vaipan vaihto jne. vie keskimäärin noin 45 minuuttia.

- Kaikista mukavin sänkyaktiviteetti on meistä aina ollut nukkuminen.  Neljä tuntia putkeen tuntuu jo kesälomalta.

- Läpi koko parisuhteemme meillä on aina ollut  on oksennusta, maitoa tai muita ruumiineritteitä puserolla.

Jos tätä blogia lukee joku, joka on suht säännöllisessä parisuhteessa eikä teillä vielä ole lapsia, mutta aiotte niitä hankkia (tai saatte niitä vahingossa, HAHA), niin pitäkää mielessä tää:

- Satunnainen anaaliseksi Ikean olohuoneensohvalla on vielä mahdollista. Sitä kannattaa tehdä mahdollisimman usein.

- Menkää perjantaina hienon hotellin aulabaariin, juokaa parit ämpärin kokoiset coktailit, vetäkää sen jälkeen perskännit tequila-baarissa ja eksykää omituisille jatkoille. Lauantaiaamun päänsärky on nimittäin pientä verrattuna siihen olotilaan, jonka saa kun valvoo käytännössä vuoden putkeen.

- Aloittakaa joku kiva uusi harrastus, kuten vaikka lainelautailu tai kilpaesteratsastus ja tehkää sitä viikon jokaisena päivänä. Myöhemmin sille nimittäin ei kuitenkaan ole aikaa. Löydätte itsenne kuitenkin vauvauinnista, vauva-äitijoogasta tai sieltä hiekkalaatikon reunalta. Tai sitten käy niin, että jompi kumpi parisuhteen jäsenistä ehtii käydä harrastuksissaan mutta toinen ei. Ja se toinen katkeroituu, alkaa näyttää jalkapalloisiltä/-äidiltä ja lihoo 30 kiloa. Siinä pitää jo vastamäessä tehdä kuulkaa töitä! Ja myötämäessäkin saa varoa, ettei se painavampi osapuoli vyöry päältä.

- Käykää ulkona! Syökää ulkona, menkää juhlimaan. Käykää matkoilla ihmettelemässä raunioita ja maistelemassa paikallisissa ravintoloissa paikallisia herkkuja. Vuokratkaa viikonlopuksi avoauto ja menkää toteuttamaan joku kiva viininmaistelureissu Kaliforniaan tai Etelä-Ranskaan. Kyllä tämän kaiken voi jälkikäteenkin tehdä, mutta se vie noin viisi kertaa enemmän aikaa, eikä hermolevosta ole kuulkaa merkkiäkään. Siinähän saatte sitten rattoisasti ravintolanpöydässä tapella siitä, kumpi pitää kakaraa ensin sylissä / viihdyttää sitä helistemen avulla sillä välin kun toinen syö pääruokaansa. Kiistan hävinnyt nimitäin joutuu syömään sen kylmänä. Yksi vaihtoehto on tietysti tilata kylmä pääruoka.

- Viettäkää kiva ilta suosikkiravintolassa tai ystävien luona ja olkaa niin myöhään kuin teitä huvittaa. Sen jälkeen voi mennä kotiin soittamaan lakanoita. Myöhemmin kaadutte hikisenä mutta onnellisena sänkyyn ja nukutte puolille päivin ja panette uudestaan. Ja kyllä: tämänkin illan voi  viettää lapsen saamisen jälkeen. Mutta silloin ilta menee niin, että te molemmat haukottelette jo ennen puoltayötä, vilkuilette kännykkää siltä varalta jos vaikka lapsenvahtina toimiva anoppi sattuisi soittamaan ja ilmottamaan että vauvalla on kuumetta, könyätte heti jälkiruokakahvien jälkeen kotiin taksilla ("ratikassa on kaikkia ihme juoppoja") ja kaadutte sänkyyn. Koska kun vauva on hoidossa ja vanhemmilla on yksi yö vapaata, se menee mitä todennäköisimmin nukkumiseen. Yksi vaihtoehto on tietysti alkaa vetää speediä, mutta en usko että se on pidemmän päälle toimiva ratkaisu.

Tunnisteet: ,