Idioottivarmoja vauvaohjeita kokemattomille

Vappu oli ja meni. Onneksi. Juhlapyhinä korpeaa olla himassa yksin. Mutta onneksi mies tuli takaisin työreissuiltaan kotiin. Sain hartijahieronnan! Mistä tuli mieleeni, että blogissani on avainsanan "seksi" alla kai tasan kaksi postausta. Postausia on blogin aikana kertynyt tähän mennessä 80. Hmm, tätä on varmaan syytä tarkentaa.

Ensinnäkin, ekan kuukauden aikana ei pysty tikkien takia edes istumaan. Silloin sen työntäminen sinne tuntuu erittäin epämielyttävältä ajatukselta. Toisen kuukauden jälkeen ompeleet pitää, mutta vauva herää noin viisi kertaa yössä ja olo on 24/7 zombie. Nyt vauva on alkanut nukkua pidempiä öitä, joten lakanat on viritelty soittokuntoon.  Mutta sitten lähtee mies! Se työskentelee vuoristo-oppaana, ja toukokuusta syyskuuhun oppaat karkaa vuorille ja jäätiköille. Aika epäreilua.

Mutta miksi ajatella seksiä, kun voi ajatella vauvaa ja sen hoitamista. Jos on ensimmäisiä kertoja nahkaradion parissa eikä tiedä miten se toimii, näillä ohjeilla pääsee alkuun.

- Vauva ei oikeasti mene kovin herkästi rikki. Sitä ei saa missään miessä ravistaa eikä sillä saa pelata koripalloa, mutta se kestää normaalit reilut otteet. Pimperosta ulos pusketut vauvat ovat tulleet aikamoisen puristuksen läpi maailmaan. Joten älä panikoi, kun otat vauvaa ekaa kertaa syliin. Kunhan muistat tukea päätä ja niskaa, vauvaa voi ihan reilusti sylissä käännellä. Katsokaa vaikka niitä synnäreillä työskenteleviä lastenlääkäreitä, nehän käsittelee vauvoja samoilla otteilla kuin talouskyljyksiä.

- Vauvan kakka haisee pahalle, myös maitokakka. Vaippaa vaihtaessa kannattaa hengittää suun kautta ja keskittyä katsomaan vauvan kasvoja. Mutta ole silti valppaana; sieltä voi turahtaa vaipassa olevan lisäksi vielä yksi yllätys syliisi. (Tapasin muuten eilen parin, joka oli antanut vastasyntyneelle vauvalleen nimeksi Katla. Siis sen islantilaisen tulivuoren nimen; tulivuoren jonka possahtaessaan on väitetty tuhoavan puoli maapalloa. Kiva heittää läppää himassa, että nyt tää vauva purkautui, voitko siivota laavat housusta. Haha.)

- Vaipan oppii kyllä vaihtamaan. Kokeneepmi (= vanhempi) vauva nauraa päin naamaa aloittelevalle vaipanvaihtajalle. Meidän nääpiö ainakin naureskelee ihan antaumuksella hoitopöydällä, jos siellä alapäässä häärää joku, joka ei tiedä mitä hän on tekemässä. Vauvat haistavat pelkosi - älä siis näytä sitä!

- Vauvat rakastaa olla liikkeessä. Jos vauva alkaa huutaa, istu joogapallon päälle pomppimaan lapsi sylissä tai ala tanssia. Jostain syystä kaikenlainen hytkyminen tuntuu hyvältä.

- Monet vauvat vetää maitoa henkeen ruokaillessaan. Älä pelästy. Nosta bebe pystyasentoon ja taputtele selkää, yleensä ne tokenevat ihan muutamassa sekunnissa.

- Vauvan nauru on aika siisti juttu. Tuhahtelin tälle kyllä vielä helmikuussakin - hourupäisten isukkien ja äitylien hommaa lässytellä lapselleen ja ihmetellä sen naamanvääntelyjä. Mutta on se aika upeeta katsella, kun jollain on niin hauskaa. Eikä niille tarviste edes kertoa vitsejä; niitä naurattaa jo se että on kakat housussa. Viimeksi sain röhönaurut, kun nääpiö joi maitoa ja samalla oksensi rintani päälle. Olihan se aika suoritus.

*Lukuvinkki*

Rajaa Alsanean Riadin tytöt on Sinkkuelämää Saudi-Arabiassa. Noin kolmesataa sivua mieletöntä chick littiä.  Tärkeimmät 20-vuotiaiden puheenaiheet,  "kuka on ja kumman kaa" ja "kaikki miehet ovat sikoja", ovat universaaleja, mutta variaatiot kulttuurieroista johtuen hurjia. Kevyttä lukemista, joka kuitenkin jää naputtamaan takaraivoon ja saa muistelemaan kirjaa vielä seuraavanakin vuonna. Kevyen vihteen nälkään lukisin kyllä mieluummin tämän kuin katsoisin Sinkkuelämää-elokuvaa dvd:ltä.

[caption id="attachment_510" align="alignnone" width="185" caption="Sinkkunaisen ongelmia Riadissa: Miten päästä treffeille, kun a) nainen ei saa ajaa autoa, b) nainen ei saa kulkea kaupungilla yksin, c) vanhemmat ovat jo hankkineet sulhasen ja d) ei ole mitään päälle laitettavaa?"][/caption]

Tunnisteet: , ,