Siis anteeksi kun täällä blogissa ei ole vähään aikaan tapahtunut mitään. On vaan ollut ihan hitonmoinen kiire. Ensinnäkin, aloitin autokoul...

Vittu kun on kiire

15.4.10 Satu Kommentteja: 9

Siis anteeksi kun täällä blogissa ei ole vähään aikaan tapahtunut mitään. On vaan ollut ihan hitonmoinen kiire.

Ensinnäkin, aloitin autokoulun, ja istun kuudesta kymmeneen joka ilta teoriatunnilla 16-vuotiaiden kanssa. Oh my. Tänään on seitsemäs ajotunti; viime kerralla auto sammui keskelle liikenneympyrää (älkää kysykö miten se on mahdollista, mulla on iso KYTKINongelma). Jengi alkoi takana tööttäilemään äänekkäästi. Näytin keskaria. Ajo-opettajaa nauratti.

Toisekseen täällä on tällä viikolla julkaistu 2000-sivuinen talousrikosraportti, jota olen kahlannut läpi hikipanta otsalla. Eilen alkoi uusi tulivuorenpurkaus ja nyt kaikki lentomatkustamiset on ihan vituillaan. Että täältä lähtee nyt tuhkatkin pesästä. Hassua on se, että sitä tuhkaa on kuulemma jo Suomessa asti, mutta täällä Reykjavíkissa, 150 kilometrin päässä tulivuorenpurkauspaikasta ei näy vielä mitään. Puhallan siis kovaa Norjan suuntaan, jotta meidän takapiha ei peittyisi harmaaseen moskaan. Mä  nimittäin juuri haravoin sen!

Vauva onneksi herää enää vain yhden kerran yössä, eli olemme sentään onneksi saaneet edes nukkua... Tilitystä seuraa hetken kuluttua lisää.

9 kommenttia:

 1. olikin jo ikävä!
  ajattelin että koko internetti islannissa on peittynyt tuhkaan kun mitään ei kuulu.
  autokoulu... sitä se vauva teettää, keskiluokkaistumista :)

  VastaaPoista
 2. Kahdessa Kulttuurissa4/16/2010 9:38 ap.

  Ihan pakko kommentoida, kun tuossa aikanani utelin, että missä asut ja silloin tosiaan veikkasin Islantia. (Tosin taisin myös veikata Venäjääkin :) ) Muistan lukeneeni, että Islannissa on kesällä lämmintä maksismissaan n. 12 astetta? Voi veljet, minä vilukissana en kyllä tarkenisi.

  Millaiset sosiaali/perhe-etuudet siellä on, eli saatko esim. vanhempainrahaa? Sosiaalipolitiikan opinnoista muistan, että käsiteltiin Ruotsia, Norjaa ja Tanskaa, mutta Islanti sivuutettiin kokonaan. Voihan tietty olla, että nukuin siinä vaiheessa luentoja :D Kautta linjanhan ne Pohjoismaissa ovat samantyyppisiä.

  VastaaPoista
 3. Joo ei täällä kyllä mikään lämmin ole koskaan - kesällä 12 astetta on jo aika saavutus :)
  Kun mittari nousee kahteenkymppiin, pidetään juhlat. Mutta toisaalta talvellakaan ei ole koskaan sikakylmä, -10 on harvinaista.

  Vanhempainrahasysteemi on täällä ihan älyttömän toimiva. Laitan siitä lisää seuraavassa postauksessa, eli palaan pian!

  Nyt menen katsomaan, joko sitä tuhkaa lötyisi puutarhasta. Siis kuvitelkaa: Suomi on tuhkapilven peitossa, Euroopan lentokentät ovat kiinni, mutta täällä kreilun 100 kilometrin päässä ei näy tuhkanhitustakaan... Tulee kyllä just sellainen olo, että Islanti näyttää fingeriä Britannialle. Kuulin eilen autokoulun opettajalta tulivuorivitisin ja meinasin penkalle:

  Iceland: So here is the ash for you.
  GB: We dont your ash!
  Iceland: Oh, why not?
  GB: We want CASH, 3 billion euros. Icesave, you remember?
  Iceland: Aaah.... Well, sorry. We don't have C in our alphabets.

  VastaaPoista
 4. Repesin tolle vitsille!

  Ja arvasin, että asut Islannissa. Me oltiin siellä käymässä toissa kesänä, miehellä oli seminaari ja käytiin vaeltamassa sen jälkeen. Ihan mielettömän ihana paikka! Silloin siellä oli kyllä helteet. Tai no, Reykjavikissa oli helteet, me telttailtiin lumen keskellä hyytävässä vesisateessa... Oi, haluan ens kesänä taas tulla sinne! Uskaltaiskohan tuon pikkusen kanssa lentää.

  Onnea autokouluun! Sain itse useammankin lykkäyksen jälkeen tehtyä kakkosvaiheen vihdoin viime kesänä. Vaikka oonkin ajanut autoa jonkun verran, jännitti ihan sikana, ja sammutin auton ekaa kertaa elämässäni keskelle risteystä.

  VastaaPoista
 5. Islanti on ihan superpaikka. Täällä on tosi kaunista maaseudulla. Ja onhan Reykjavik myös nasta "kaupunki".

  Pakko muuten kysyä, että missä päin kävitte vaeltamassa?

  Kyllä sen pienen kanssa uskaltaa varmasti lentää, mekin ollaan matkalla Suomeen kesäkuuksi. Vauvan kanssa. Valmistaudun tuohon lentomatkaan henkisesti jo nyt...

  Autokoulun teoriatunnit on mielenkiintoisia, on kivaa opetella niitä liikennemerkkejä. Mutta se ajaminen, voi helvetti! Olen niin paska siinä, että joudun varmaan ottamaan viiskertaisen määrän ajotunteja. Mä en vaan jumalauta tajua, miten sen auton saa pysähdyksistä liikkeeseen ilman nykäisyä tai auton sammumista. Automaattivaihteinen ois kiva :D

  VastaaPoista
 6. Käytä kytkintä.
  :)

  VastaaPoista
 7. No sitä se autokoulun opettajakin sanoo... :D

  VastaaPoista
 8. [...] 2010 in vauvan huolto, yhteiskunta ja perinnepöperöt | Tags: kotityöt, sukupuoli Täällä Islannissa on täydellisyyttä hipova vanhempainvapaamalli. Äiti saa 3 kuukauden äitiysloman, isä 3 [...]

  VastaaPoista
 9. Käytiin reippailemassa se Laugavegur-reitti. Oli aika hauskat bussimatkat sinne ja pois, jotenkin hassua, että bussi vaan mönki jokien poikki. :)

  Suomen vaellusreitteihin tottuneille oli muuten aika omituista, että sen lisäksi että tuvassa yöpyminen oli aivan helkkarin kallista, joutui myös telttailusta maksamaan. Johtunee siitä, että reitti on niin suosittu? Tosin onneksi oltiin niin alkukesästä, ettei vielä hirveästi ollut porukkaa.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?