Näin se vaippa vaihdetaan!

Kun aloin pitää tätä blogia, en tiennyt miten vaippa vaihdetaan. Viimeisen 8 kuukauden aikana olen oppinut ainakin sen. Ja pari muuta juttua. Kuten sen, että  on suurta kusetusta väittää, että lapsen synnyttyä voi taas nukkua mahallaan. Jos vedän sikeitä kyljellään tai mahallaan, sänky lainehtii maidosta, eikä siinä pirtelönhajussa voi nukkua kukaan. Olen myös oppinut piilottamaan luottokorttini. Mitä enemmän aikaa viettää sohvalla lapsen kanssa läppäri auki sivupöydällä, sitä enemmän tulee tehtyä harkitsemattomia nettiostoksia. Meinasin jo ostaa noin parin sadan euron hintaisen trenssin MandMDirectista, koska se oli 400 euroa alennuksella...

Se vaippa siis vaihdetaan näin:

1. Laita lapsi hoitopöydälle, tai jonkun rätin päälle sohvalle/sängylle/lattialle.

2. Ota housut pois. Jos muksu on puettu bodyyn, avaa bodyn haaranapit.

3. Ota vauvan jalat oikeaan käteen (jos olet oikeakätinen) ja poista vasemmalla kädellä vanha vaippa. Jos se on kertakäyttövaippa, heitä se roskiin. Jos käytät kestovaippoja, heitä mahdollinen kakkapaperi roskikseen ja likainen vaippa pyykkikoriin odottamaan pesua. Tarkasta vaippakuoren kunto. Jos siinä on kakkaa, laita sekin pyykkikoriin. Huom! Älä sekoita kakkavaippoja muiden vaatteidesi kanssa, varsinkaan sellaisten, jotka vaativat hellää pesua. Paskavaipat pestään kuudessakympissä, välillä myös 90 asteessa. Merinovillaneule kutistuu noissa lämpötiloissa lapaseksi. Ja jos neulerutkusi on valkoinen, siihen jää mitä luultavimmin ikuisiksi ajoiksi kurkuma-mausteen värinen vauhtiraita. Eli kestovaipoille kannattaa hankkia oma säilytysastia.

4. Tarkasta vahingot. Jos se on pissaa, ei tarvitse pestä. Jos se on sitä toista (eron huomaa), pese roiskeet pois vaikka kostealla pyyhkeellä tai kangaspalalla. Jos sinappia on levinnyt koko leivälle, kannattaa kaverin takapuoli pestä esim. vessan lavuaarissa.

5. Kuivaa hyvin pyyhkeellä. Anna tuulettua. Anna-Leena Härkönen suosittelee naisia nukkumaan ilman pikkuhousuja, koska tavaran täytyy antaa tuulettua hyvin edes yöllä. Uskoisin, että tätä samaa logiikkaa kannattaa soveltaa myös tyttö- ja poikavauvoihin. Mutta älä jätä vauvaa koko yöksi ilman vaippaa, yhden yön aikana voi syntyä valtavasti sotkua...

6. Nosta vauvan vartalon alaosaa ylöspäin tarttumalla sitä jaloista oikealla kädellä. Vasen käsi ohjaa uuden vaipan paikalleen. Äläkä kiinnitä bodyä vaipan alle - ensin tulee vaippa, sitten body ja muut vaatteet.

7. Paljosta vetoa, että äidin ja isin pallero paskantaa heti uudestan, ja saat aloittaa kohdasta 1 uudelleen. No, voit lohduttautua sillä, että mitä useammin tämän tekee, sitä nopeammin se käy.

Tunnisteet: , ,