Vuosi 2009

Ohjelmassa pitkä ja uneton yö - eli olen ehtinyt lukea montaa blogia. Hupsiksen (ja Lupiinin) innoittamana katsaus vuoteen 2009.
1. Mitä sellaista teit vuonna 2009, mitä et ollut tehnyt koskaan aiemmin?
Aika paljon, itse asiassa. Matkustin muutamaan uuteen paikkaan, tulin raskaaksi (en koskaan suunnitellut haluavani äidiksi), kävin ekan kerran kätilöllä ja tein ekan kerran kaikkea muuta mitä raskaana olevat tekee, vaihdoin taas asuinmaata, ostin ensimmäisen asunnon (pidin itseäni ikuisena vuokralaisena), vedin elämäni kamalimmat lärvit, aloin kirjoittaa elämäni ensimmäistä blogia. Luin ekaa kertaa Sofi Oksasen kirjan kannesta kanteen ja siihen perään koko tuotannon.
2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle?
En luvannut mitään, enkä tehnyt lupauksia myöskään vuodelle 2010.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi?
Muutama kaveri sai vauvoja, mutta ei kukaan sellainen läheinen ystävä, jota näen säännöllisesti (lähinnä asuinmaasta johtuen). Miehen siskot sai molemmat toiset lapsensa vuonna 2009, lasketaanko ne läheisiksi? Eiköhän.
4. Kuoliko kukaan läheisesi?
Ei kuollut.

5. Missä maissa kävit?
Suomessa pari kertaa, Bulgariassa, Italiassa, Ranskassa, Turkissa ja Espanjassa. Tänä vuonna tulee varmasti reissattua huomattavasti vähemmän.

6. Mitä sellaista haluaisit vuonna 2010, jota puuttui vuodesta 2009?
Jaa-a. En oikein tiedä, viime vuosi oli helvetin hyvä. No tämä lapsi ei syntynyt vuonna 2009 vaan vasta myöhemmin tänä vuonna, ja kyllä jo haluaisin että se tulis ulos. Mutta en kyllä vielä pysty sanomaan, että eniten vuodelta 2010 odotan sitä synnyttämistä, ajatus siitä tuntuu edelleen aika epäilyttävältä. (Pidätän oikeuden tämän kohdan muuttamiseen myöhemmin keväällä, OK?)

7. Mitkä vuoden 2009 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi?
En muista mitään päivämäärää erityisesti, oli monta hyvää päivää.
8. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna?
Oman elämänkaaren kannalta tähän pitäisi kai vastata että tulla raskaaksi, mutta se ei ollut saavutus vaan sattuma. Suurin oma saavutus on varmaan ollut se, että olen oppinut siedettävästi puhumaan yhtä uutta kieltä.

9. Mikä oli suurin epäonnistumisesi?
Hmm. Ehkä se että mulla on liian lyhyt pinna, mutta se on joka vuosi yhtä lyhyt!

10. Kärsitkö sairauksista tai vammoista?
En. Tai no, joulukuun lopussa alkoi raskausvammautuiminen, eli liikkuminen kävi vähän hitaammaksi ja jalkaan tuli suonikohju. Mutta eipä nyt voi valittaa...

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
Asunto. Tämä on täydellinen. Ja miehen synttärilahja oli aika onnistunut.

12. Kenen käytös herätti hilpeyttä?
Varmaankin oma järjetön käytökseni.

13. Kenen käytös masensi?
No ei oikeastaan kenenkään. Ehkä joidenkin idiotti-sukulaisten, jotka juo liikaa eikä saa elämäänsä hallintaan ja kerjää sääliä lähipiiriltään. Mutta ei ne masenna, vaan lähinnä vaan vituttaa. Ai niin, ja ex-poikaystävä (onneksi jo monen vuoden takaa), joka edelleenkään ei ole maksanut mulle velkojaan takaisin. Vituttaa koko tyyppi niin paljon että pää halkeaa jos sitä edes ajattelee. Onneksi en enää muutamaan vuoteen ole pahemmin ajatellut asiaa. Ja onneksi mun ei tarvitse enää koskaan nähdä koko hyypiötä (lämpimät terveiset sulle, jos satut tunnistamaan itsesi - hengaat varmaan edelleen  netissä 24/7. Elämäni paras veto että erosin susta, hähää)
14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Asuntoon.

15. Mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi?
Maailman parhaasta kumppanistani, hyvistä ystävistäni joista onneksi edes osa asuu lähellä ja uudesta asuinmaasta. Ja tietysti hyvistä kirjoista ja lehdistä. Ja välillä olin vähän innoissani myös tulevasta vauvasta, mutta enpä taida vielä myöntää sitä itselleni :-)

16. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua vuodesta 2009?
Niitä on niin monta, ei pysty listaamaan...

17. Viime vuoteen verrattuna, oletko:

a) laihempi vai lihavampi?
Lihavampi kuin vuoden 2009 alussa. Tällä hetkellä plus 11 kiloa.
b) rikkaampi vai köyhempi?
Pankkitilillä on vähän vähemmän rahaa kuin vuoden 2009 alussa, mutta elämän sisältö on rikkaampi. Ja onhan mulla nyt tää asuntolaina hei :-D
18. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Toivon, että olisin käynyt useammin hyvillä keikoilla.

19. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Kiukutellut kotona, katsonut vähemmän dvd:ltä tv-sarjoja (kun katsoo kuusi episoidia putkeen jotain sarjaa, tulee krapula).

20. Kuinka vietit joulua?
Osittain miehen sukulaisten luona ja osittain kaksin kotona. Osittain myös kavereiden kanssa. Söin liikaa (ähkyltä ei pystynyt nukkumaan), mutta luin myös ihan sairaan hyviä kirjoja ja köllittiin sängyssä puoliin päiviin. Mukava loma.

22. Rakastuitko vuonna 2009?
En kehenkään uuteen ihmiseen. Ehkä rakastan miestäni nyt enemmän kuin aikaisemmin, mutta sitä ei kai voi kutsua rakastumiseksi.

23. Kuinka monta yhdenyön juttua?
Ei yhtään.

24. Mikä oli suosikkitv-ohjelmasi?
Meillä ei oo teeveetä, mutta katson silti paljon tv-sarjoja ja leffoja dvd:ltä. Esim. Shield-poliisisarjaa katsoin 4 viimeisintä tuotantokautta. Enkä vieläkään tajua, mikä siinä sarjassa on, joka saa minut aina asettumaan sen korruptoituneen paskan puolelle.

25. Vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?
Välillä tuntuu, että vihaan osaa mun sukulaisista, mutta ehkä se on enempi sääliä kuin vihaa.  Vastenmielisyyttä tunnen monia sellaisia tahoja kohtaan, joita en henkilökohtaisesti tunne (tähän kategoriaan kuuluu mm. läjä korruptoituneita poliitikoita, sotarikollisia ja muita hyypiöitä). Mutta kaikki em. tunteet oli kyllä olemassa jo edellisvuonna. Eli tähän ois voinut vastata lyhyesti: en.

26. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Sofi Oksasen Puhdistus.
27. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
Löysin sellaisen bändin kuin Hraun, onneksi.

28. Mitä halusit ja sait?
Halusin uuden asunnon, hyviä ja kiinnostavia työtehtäviä, tavata läheisiä, oppia uuden kielen edes jotenkin ja tarpeeksi rahaa tekemiseen ja elämiseen. Noin aluksi. Ja kaikki toteutui :-)

29. Mitä halusit muttet saanut?
Halusin uuden kirjahyllyn mun kirjoille ja miehen levyille, mutta se on edelleen varastossa puutavarana. Saiskohan sen rakennettua loppuun ennen helmikuuta? (Mieheni heittää mua kohta vesilinnulla, sillä jankutan tästä kirjahyllystä ihan joka päivä.)

30. Mikä oli suosikkileffasi tänä vuonna?
Apua, en muista! Mulla menee 2008 ja 2009 nyt ihan sekaisin. Ehkä Vicky Christina Barcelona (näin sen Barcelonassa, joten siksi se jotenkin kolahti enemmän). Vai olikohan se sittenkin vuonna 2008...

31. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja kuinka vanha olit?
Täytin 29, olin juuri silloin käymässä Suomessa ja tein äidin tekemää täytekakkua.

32. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän?
Ei mikään. Tai no, ehkä se kirjahylly :-D

33. Kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2009?
Tyylikäs ja huoliteltu! (Not Ü)

34. Mikä piti sinut järjissäsi?
Ehkä heikoimpina hetkinä (kun olin juuri saanut tietää että olen raskaana) mies ja läheinen ystävä.

36. Mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi?
Ah, tästä listasta voisi tulla pitkä...  Sanotaan että top-kolmosessa Islannin vaaalit 2009, Suomen vaalirahakohu ja pari talousrikos-casea jossa poliitkot ovat olleet mukana.

37. Ketä ikävöit?
Siskoja, koska ne asuu muualla ja niitä haluaisi nähdä useammin. Äitiäkin olisi kiva nähdä useammin. Ja muutamaa ystävää Suomesta on myös ikävä.

38. Kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen?
Mjaas, onpa vaikea. Olen tavannut joukon uusia ihmisiä tänä vuonna - luonnollisesti uuden kotimaan myötä - mutta niistä melkein kaikki olen tavannut ensi kertaa jo vuonna 2008 tai aikaisemmin. Ja niistä jotka tapasin ensi kertaa vuonna 2009 en  osaa poimia "parasta".

Tunnisteet: