Me ollaan niin pihalla!

Olimme eilen mammajoogan pari-illassa. Illan tarkemmasta sisällöstä lisää toiste, mutta nyt on pakko avautua siitä, kuinka pihalla me mun miehen kanssa ollaan ihan KAIKESTA. Eilen joogaopettaja kehotti pakkaamaan akupunktiotikun (sellainen puupensseli jota puristelemalla pystyy rentoutumaan) mukaan "synnytyskassiin". Akupunktiotikku kuulosti niin oudolta, että sen tunnistamattomuus ei aiheuttanut paineita. Mutta synnytyskassi herätti meissä epäilyksiä. Kuiskailimme siellä joogasalin nurkassa, että kaikki täällä näyttää tietävän, mikä se on! Mieheni veikkasi, että se on varmaan joku naisten beauty-bag, johon tulee rasvoja ja deodorantti. Kotona googlasin. Ensimmäinen hakutulos oli tämä. Siis mitä helvettiä, ollaanko sinne sairaalaan muuttamassa pidemmäksikin aikaa?

Ilmeisesti vauva pitää pukea johonkin ja se tarvitsee vaippoja. Mitä muuta? Mulle vaihtovaatteet ja visa-kortti, eiköhän niillä pärjää. Ai niin, ja piilolinssinestepullo. Ja ehkä myös jotain muuta, mistä meillä ei ole aavistustakaan...

Aloin hysteerisenä googlettaa myös kaikkea muuta. Kuten äitiyspakkauksen sisältöä; ulkomailla asuvana en saa sitä, joten hankinnat joutuu tekemään kaikki erikseen. Osaako joku sanoa, miten pieniä ovat vastasyntyneen vaatteet? Oomme saaneet jonkun verran vanhoja vauvanvaatteita tuttavilta, mutta ne on kaikki kokoa 65 cm ja yli. Eikö vauvat syntyessään ole puolimetrisiä? Minkälaisiin vaatteisiin ne pitää ensimmäisinä viikkoina pukea - haalariin vai paitaan ja housuihin?

Meidän pitäis varmaan ryhdistäytyä. Lastenhuone toimii edelleen varastona. Meillä ei ole vaippoja, ei hoitopöytää eikä kuumemittaria. Eilen aloimme pohtia, että pitääkö se vauvan kakkapylly pestä keittiön hanan alla vai voiko sen ottaa jo viikon ikäisenä suihkuun. Jotkut käyttää vaippojen vaihdon jälkeen sellaisia kertakäyttöisiä kosteuspyyhkeitä, mutta niistähän tulee ihan kreisi määrä jätettä jo yhden päivän aikana! (Käsittääkseni niitä ei voi laittaa biojäteastiaan.)

Jatkan panikointia - jos jolla kulla on hyviä vinkkejä siitä, millaisiin vaatteisiin vastasyntynyt kannattaa pukea ja mitä vaatteita ensimmäisen 4 viikon ajalle tarvitaan, niin kaikki vinkit otetaan erittäin kiitollisena vastaan. Halauksin*

*Kirjatärppi*

On vaikea sanoa, mikä on kaikista lukemistani kirjoista tähän mennessä paras, mutta Sofi Oksasen Puhdistus nousee lähelle kärkeä. Mikään kirja ei koskaan aikaisemmin ole yhtä aikaa ollut sekä a) poliittisesti silmät avaava, b) helvetin jännittävä, c) tapahtumiltaan kiinnostava, d) narratiivisesti niin hyvä, että sitä ei voi jättää mitenkään koskaan kesken, e) yhteiskunnallista epätasa-arvoisuutta tarkasti kuvaava ja f) niin fyysinen lukukokemus, että meinasin oksentaa sitä lukiessa ainakin kolmesti.  Henkilöhahmot ovat taidokkaasti rakennettuja, kirjan tarina auttaa ymmärtämään montaa nykypäivän ongelmaa; siis se ikäänkuin toimii kiinnostavana historiankirjana, vaikka tarina on fiktiivinen. Siis voi lukekaa tämä, jos vielä ette ole lukeneet. Ei sen myynti turhaan Suomessa hakannut Dan Brownin Da Vinci -koodin myyntilukuja (!).

[caption id="attachment_257" align="alignnone" width="177" caption="Viisi tähteä."][/caption]

Tunnisteet: , ,