Joogaopettajan rentoutuskeinot

Vatsauloke alkaa olla jo siinä koossa, että työpöydän ääressä istuminen on oikeasti vaikeaa. Sohvalta ei myöskään pääse enää ylös ilman miehen apua. Välillä potkin sen hereille myös öisin, jos oma heijausvoima ei enää riitä nostamaan ruhoa patjasta. Joogaopettajan rentoutusvinkeille on viimein tullut käyttöä! Kuten täällä kirjoitin, suhtauduin raskausjoogaan aika epäilevästi alussa. Henkistä lallattelua ja aallon päällä ratsastamista. Mutta (jälleen kerran) joudun syömään edellisiviikkojen vaahtoamisia ja myöntämään, että mammalla on taskussaan myös aika hyviä vinkkejä. Laitan niistä muutaman tähän. Sorry että mulla ei ole selventävää kuvamateriaalia...

Kun lantiota särkee. Jos omistat jumppapallon, istu sen päällä ja tee perseellä isoa ympyrää siten että pallokin liikkuu. Jos olet jumppapalloton, mene nelinkonti lattialle ja tee lantiolla mahdollisimman isoa ympyrää vaakatasossa ja pidä pää rentona roikkumassa. Näyttää äärimmäisen typerältä, mutta toimii!

Kun vatsaa kiristää 1. Mene lapsiasentoon. Eli asetu ensin nelinkontin lattialle, laita sitten isovarpaat yhteen ja anna polvien levitä sivuille. Lopulta sisäreidet koskevat lattiaa. Nojaa rento yläruumis kämmeniäsi (tai tyynyä) vasten. Asento muistuttaa broileria vakuumipakkauksessa. Tämäkin puolipyllistävä asento näyttää ulkopuolisen silmissä vähän hassulta, mutta mitä väliä :D Hengitä leuat rentona ulos eli roikota naamaa uloshengittäessä.

Kun vatsaa kriistää 2. Nouse seisomaan ja kävele Charlie Chaplin -asennossa. Eli laita kantapäät yhteen ja anna varpaiden sojottaa sivuille (ankkamainen asento). Pidä polvia vähän koukistettuna ja riiputa yläkehoa rentona. Kävele hitaasti ja mielipuolisen näköisenä pitkin asuntoa, anna vatsan roikkua. Rentouttaa ainakin mun mahamassaa. Ja on tietysti tärkeää roikottaa naamaa uloshengittäessä.

Kun persettä kiristää. Tämä on hankala selittää, mutta yritän. Tiedätkö astanga-joogasta koira-asennon? (Katso täältä apua, sivun toiseksi ylin kuva.) Kun olet koira-asennossa laske vasen jalka alas koukkuun siten, että vasen polvi osuu maahan ja osoittaa vasemmalle ja varpaat osoittavat  oikeaan seinään. Laskeudu istumaan vasemman jalan päälle, pidä oikea jalka suorana takana ja nojaa ylävartalolla eteenpäin, laske ruhosi käsien päälle ja koita rentoutua. Maha laskeutuu vasempaan polvitaipeen muodostamaan koloon. Käytä apuna tyynyjä. Rentouttaa koukussa olevan jalan takareittä ja perseposkea. Toista sama oikealla jalalla. Tätä liikettä ei kannata tehdä kylmiltään, vaan esim. kuuman suihkun tai vartin kävelylenkin jälkeen.

Kun kantapäihin ja pohkeisiin sattuu. Mene polvilleen mutta jalkapöydän sijasta pidä varpaat lattiassa. Istu kantapäiden varassa ja anna akillesjänteiden ja jalkapohjien venyä. Pysy asennossa noin 15 sekuntia ja rentouta sen jälkeen hakkaamalla jalkapöytiä lattiaa vasten. Viiden toistokerran jälkeen nouse seisomaan - jalat tuntuvat ihmeen kevyiltä.
Kun pohkeisiin sattuu. Mene koira-asentoon ja siirrä nosta kroppaa ylös vuoroin toisen ja vuoroin toisen pohjelihaksen varassa. Venyttää kivasti. Lopeta treenaus nostamalla jalat seinää vasten (vähentää kuulemma niitä suonikohjujen riskejä.)

Jos vauva huutaa. Kun vauva on jo tullut ulos ja hermot ei menee enää kiristävään mahaan vaan huutavaan ipanaan, joogapallosta on taas apua. Joogaopettaja neuvoi ottamaan jumppapallon sängyn viereen. Jos vauva ei meinaa millään rauhoittua, älä heitä sitä joogapallolla, vaan istu sen (siis pallon) päälle vauva sylissä ja poukkoile pallon päällä vauva kainalossa. Pallon pehmeä hyppimisliike kuulemma yleensä lopettaa vinkunan. (Kannattaa vaan varmistaa, että joogapallossa ei ole reikää, koska vauvan kanssa rämähtäminen lattialle kesken pomputtelun ei ainakaan vähennä huutoa.)

*Kirjatärppi*

Oh my, sain käsiini tähänastisen elämäni kauhistuttavimman vauvalehden. Hyvän kaverini huumorintaju ei petä; sain nimittäin Englannin-tuliaisena I'm Pregnant! -lehden. (Luultavasti tätä lehteä saa Suomessa mm. Akateemisesta.) Lehdessä on 243 sivua. Siitä ainakin puolet on mainoksia ja 40 % tuotemainontaa. Kymmenes lehden sisällöstä on ns. lehtijuttuja, joissa jokaisessa kehotetaan ostamaan jotain. Siis jo lehden pääkirjoituksesta puolet sisältää käskyjä ostamaan sitä tai tätä lehden sivulta ja käyttämään hyväksi kaikki hienot tarjouskupongit, joita lehden sisältä löytyy. Suomalainen, välillä minuakin ärsyttänyt Vauva-lehti näyttäytyi samassa sekunnissa niin viattomalta. Siellä on sentään oikeita lehtijuttuja. Jos brittiäidit oikeasti lukee näitä I'm pregnant! -lehtiä, niin sääliksi käy lompakkoa. Mutta kansantalous kiittää! Lehden jutuista saa sen kuvan, että ilman kaikenlaisen krääsän ostamista tai rahan käyttöä ei voi saada vauvaa:

1)

"Martin Boyle is the Commercial Director for iCandy, who design and manufacture stylish, innovative, multi-functional strollers that are sold around the world." Ingressiä seuraa aukeaman tuotemainosjuttu ja sen jälkeen 10 sivua mainoksia iCandy-vaunuista (hinnat alkaen 250 puntaa).

2)

"It's so easy to start investing for your baby. Money for Mums is a free online service, where you will find useful information and calculator tools to help you prepare financially for the arrival of your baby."

3) Sleep tight - cute prints and soft colors make the nursery an inviting place. "Home Sweet Home" Fleece Patchwork, 24,99 pounds. Dusk to Dawn Sensor Light, 9,99 pounds, by Lindam" JNE.

Eikä meillä ole vasta kuin ne yhdet käytetyt lastenvaunut. I rest my case, mutta en panikoi.

Tunnisteet: , ,