Jaa-a. 31 raskausviiikko ja kolmas päivä (kävin tänään kätilöllä, siitä tarkka aikataulutiedotus). Painoin tänään 70,5 kiloa. Tiesin jo etuk...

70 kiloa ja seksileluja

16.12.09 Satu Kommentteja: 5

Jaa-a. 31 raskausviiikko ja kolmas päivä (kävin tänään kätilöllä, siitä tarkka aikataulutiedotus). Painoin tänään 70,5 kiloa. Tiesin jo etukäteen, että seiskalla alkava numero tuntuu pahalta ja että se lävähtää siihen digitaalivaa'an näytölle viimeistään joulukuussa. Pikkumaista sievistelyä välittää tämmöisestä, mutta kun välitän niin välitän, ei voi mitään... Mieheni totesi olleensa 17 vuotiaana 70 kiloa. Mutta hän onkin melkein 185 senttiä pitkä - ei paljoa lohduttanut.

Oikeaan jalkaani on lisäksi tunkenut iso mustelma, ja se taitaa olla...suonikohju. Voi helvata. Arvatkaa miten mieheni koitti lohduttaa? "Se on ihan normaalia, mun äidilläkin on." Hei - äiti on yli 70-vuotias. Eikä sitä paitsi ole koskaan, ei missään tilanteessa hyvä asia verrata avovaimoaan/tyttöystäväänsä omaan äitiinsä. Se vaan on kertakaikkinen turn-off. Tästä lävähtikin sitten puoli tuntia hartijahierontaa. Meillä on nimittän sopimus, että kaikki yhden alkoholiannoksen ylittävät juomismäärät tuovat 10 minuuttia hierontaa per juoma. Näin kompensoidaan sitä, että minä en pääse nauttimaan mojitoista ja viinilasillisista. (Sitä paitsi tunnin hieronta on ihan oikeasti parempi juttu kuin kymmenen kaljaa ja kamala krapula.) Viime aikoina olen vähän venyttänyt sääntöjä ja vaatinut hierontaa kaikkein sammakoiden ja puoli"vittuiluiden" jälkeen. On toiminut ainakin tähän asti :)

Kätilö oli sitä mieltä että suonikohjut joko voi hävitä lapsen synnyttyä tai sitten ei. Kannattaisi kuulemma hankkia jotkut tukisukkahousut pitämään ylimääräisen veren poissa koivista. Miksi tätäkään kukaan ei voinut sanoa vaikka etukäteen? Luulin että tiukat sukkahousut tai sellaiset lentosukkien stay-up-mallit olisivat jotenkin haitalliset, koska ne puristaa. Mutta ei näköjään. Raskauden aikana hormonit kuulemma jotenkin muuttaa verisuonissa jotain "läppiä", ja siitä johtuen sydämeen päin virtaavaa verta pääsee "valumaan takaisinpäin", jota ei ns. normaalitilassa tapahdu. Ja sitten voi tulla näitä suonikohjuja. Joillekin enemmän, joillekin vähemmän. Joillekin ei ollenkaan. Riippuu kuulemma geeneistä. En ole nähnyt äitiä vähään aikaan, en tiedä onko sillä suonikohjuja. Pitäis varmaan kysäistä...

*Lukuvinkki*

Hei täällä voi menettää hermonsa maksutta: Aamulehden keskustelupalstalla käydään mielenkiintoista ja hermoja raastavaa keskustelua siitä, onko oikein, että K-kauppa tuo naisten seksileluja myymälöihinsä. Minusta se on ainakin ihan reilua - on se nyt terveempää myydä hieromasauvoja kuin niitä rasvaisia mistenlehtiä, joissa tädit pyllistelee lastenlehtien kanssa samalla hyllyllä.

Ja tässä toinen takuuvarma piristys päivään: Kauppalehdessä uutisoidaan WinCapitan pääjehun Kailajärven avustajasta, Petter Kavoniuksesta, joka uskoo päämiehensä älykkyyteen ja tämän kehittämään uuteen valuuttakauppaohjelmaan, joka tekee suuria voittoja käyttäjilleen. Siis mitä helvettiä? Onkohan tuo Kavonius ollut lausuntua antaessaan kännissä, vai onko tää joku erittäin myöhäinen aprillipila? Vai voiko tohtorintutkinnon suorittaneella todella vuotaa seula noin pahasti? Ihme juttu.

5 kommenttia:

 1. Tarkastaja Rämänen12/16/2009 6:36 ap.

  Hei,

  Haluaisin vain tarkastajan ominaisuudessa tarkentaa, että miestenlehdet eivät ole rasvaisia, sillä ne on aina sijoitettu kassojen läheisyyteen, jossa on erittäin harvoin meijerituotteita (poislukien hinkit). Lisäksi ne on yleensä sijoitettu ylähyllylle, eikä suinkaan lastenlehtien kanssa samalle hyllylle. Valistunut äiti ostaa jo raskausaikanaan lapselleen lippalakin tai muun visiirin, jolla voidaan tehokkaasti rajata lapsen näkökenttä. Jatkoa ajatellen suosittelen myös miettimään miten kauppareissulla kerrotaan lapselle sähköhammasharjan ja hieromasauvan ero.

  VastaaPoista
 2. Heh, tuli tuosta miehesi lipsautuksesta mieleeni meillä käyty keskustelu viikko takaperin. (Sinänsä menee vähän ohi, kun en ole raskaana, mutta antanet anteeksi. ;)

  Valittelin Miehekkeelle viime kuukausien aikana muuttuneita jalkapohjiani. Entisen siloiset jalkapohjat ovat muisto vain ja tilalla ovat kuivat ja hilseilevät, siis todella rumat jalkapohjat. Ja mitä Mieheke avuliaana toteaa? Että ei se mitään, tuo on ihan normaalia ja että hänen isälläänkin (!!!) on samanlaiset! o_O

  Lienee turha mainita, että en lohdutteluista juurikaan ilahtanut. Annoin tulla ihan tuvan täydeltä valistusta, ettei oman aviovaimon mitään ominaisuutta ole todellakaan soveliasta verrata omaan isäänsä!

  ...mutta minkäs miehet luonteelleen voi, haluavat lohduttaa mutta eivät aina ihan hoksaa harkita loppuun asti. :)

  VastaaPoista
 3. Tarkastaja Rämänen - hyvä tarkennus... Harvemminhan ne voipaketit siinä Kallen kyljessä on. Muutamissa kaupoissa siinä on kyllä Hevoshullut ja Villivarsat samalla tasolla kuin poke-lehdetkin. Kaikki kauppiaat ei vaan osaa... Mutta mun pointtina olikin lähinnä se, että on tosi tekopyhää että jotkut ihmiset alkaa hurskastella siinä vaiheessa kun seksilelut tulee kaupan hyllyille myyntiin, vaikka ne poke-lehdet ovat keikkuneet siellä jo vuosikymmeniä. (Ja harvemmin noissa lehdissä mitään ihan rankinta kamaa on ees tarjolla.)
  Ja tosiaan - miten selittää lapselle sähköhammasharjan ja hieromasauvan ero. Niitä vibrojakin kun kai saa harjaksilla?? :D

  Äni, voi kyllä, toki annan anteeksi :) Kyse on kuitenkin samasta asiasta - ei kai kukaan puoliso halua tulla verratuksi anoppiinsa tai vielä vähemmän appiukkoonsa. Tai edes puolison sisaruksiin - kun sukulaiset vetää mukaan ulkonäkö- tai luonteenpiirrekeskusteluihin, keskustelu jotenkin saa siinä vaiheessa sellaisen oudon vivahteen...hihi.

  VastaaPoista
 4. Aivan loistava tuo teidän hierontasopimuksenne! Saanko varastaa idean tai edes lainata sitä, jos joskus onnistun tulemaan raskaaksi ja joudun lopettamaan punaviinihedonistiset harrastukseni?

  Luin seksilelut K-kaupassa -keskustelua tänä aamuna vakiokahvilani Iltalehdestä, mutta olin silti tarpeeksi typerä mennäkseni vielä tuonne Aamulehden nettisivuillekin hakemaan lisäkierroksia. Voi herran pieksut. Minulle kasvaa anatomisesti muotoiltu seksilelu hyvin nopeasti keskelle otsaa aina kun aikuisten pelkoihin perustuvia juttuja perustellaan sillä, että "meidän täytyy ajatella lapsiakin". Siis jos ei halua näyttää lapsilleen K-kaupan dildoja, niin valitsee sitten reittinsä kaupassa sillä tavoin, ettei kortsu- ja seksileluhyllyn äärellä tarvitse hengailla. Siis jotain vastuuta, hyvät vanhemmat! Ei tuollaisten asioiden pitäisi olla pelkästään kauppiaiden vastuulla. Mutta ylipäänsä tämäkin keskustelu tuntuu monin paikoin kovin tekopyhältä. Seksilelua - joka todennäköisesti on niin omituinen ilmestys, ettei lapsi ajattele siitä sen kummempaa, jos nyt ylipäänsä edes tietää, mitä seksi on - kyllä kauhistellaan marketissa, mutta kaikenmaailman Kauneus & Terveys - ja Fitness-lehdet saavat ihan rauhassa pitää vähäpukeiset ja vihjaileva-asentoiset kansikuvansa ilman, että kukaan miettii kuvakielen vaikutusta kritiikittömiin lapsosiin. Äääh, ärsyttää!

  VastaaPoista
 5. Moi Eileithyia, toki saat ottaa idean käyttöön - se on osoittautunut harvinaisen hyväksi järjestelyksi :-)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?